Boek van de maand-gesprek in het Eemhuis

Eemland Eemhuis

Vandaag is Sypke Harkema, auteur van het boek Stil – van zes tot zestien, uitgegeven bij Falstaff & Fakir, gastspreekster bij het Boek van de Maand-gesprek in het Eemhuis in Amersfoort.

Locatie: de Espressobar op het bovenste terras van de Bibliotheek het Eemhuis, adres: Eemplein 71, Amersfoort. Tijdstip: van 12.30 tot 13.15 uur.

De overige […]

Handgedrukt behang

handgedrukt behang

Ik ontdekte een geweldig mooi bedrijf in Stockholm: Handtryckta Tapeter AB. Ze verzamelen er oud behang en oude rolgordijnen uit de 18e, 19e en 20e eeuw. Ze reconstrueren de dessins en bedrukken er nieuw behang mee.

  Dat kwam zo: ik kocht deze zomer een boek met verzamelde gedichten van Edith Södergran (1892-1923). Geliefde […]

Uitnodiging boekpresentatie op 24 juni

Sypke Harkema: Stil

Op zaterdag 24 juni 2017 presenteren we onze nieuwe boekuitgave: STIL – van zes tot zestien, door Sypke Harkema.     De korte verhalen in STIL beschrijven de ervaringen van een dromerig kind dat opgroeit in een disfunctioneel gezin.

Sypke Harkema (1958) overrompelt de lezer met deze beeldend geschreven, poëtische miniaturen.

 

 

 

U […]

Binnenkort te verschijnen:

Sypke Harkema: Stil

Na een lange stilte hier op de website en in mijn atelier kondig ik nu de verschijning van niet één, maar twee nieuwe uitgaven aan. Allereerst:

STIL – van zes tot zestien door Sypke Harkema

De verrassende en poëtische miniaturen waarmee de schrijfster de ervaringen van een opgroeiend kind optekent zullen de lezer beslist niet […]

“Terugkeer is niet mogelijk.” Een gesprek met Marjoleine de Vos.

gesprek met marjoleine de vos

Poëzieweek! Hieronder een gedicht van Marjoleine de Vos uit haar bundel Uitzicht genoeg (2013).

Spreeuw

Nu eeuwig niet bestaat, is uitzicht al genoeg. Zonlicht, wind, de mensen met hun levend lijf. Wat wil ik dat ik schrijf? Dat welbehagen als vanzelf de dagen vult zou wel iets zijn. Zie toch de spreeuw die, sleutel in […]

Vandaag is het koppermaandag

lente

Vandaag is het koppermaandag. Anders dan vorige jaren heb ik dit jaar geen koppermaandaguitgave kunnen maken. In plaats daarvan wil ik een mooie voorjaarsprent maken, zodra het weer lente wordt. Die eerste lentedag – wat kijk ik daar naar uit.

Eerste lentedag Ik blijf maar denken over Het eind van de herfst

(Basho)

Beurs voor Bijzondere Uitgevers – zondag 11 december in Paradiso

Op zondag 11 december neemt Falstaff & Fakir deel aan de jaarlijkse Beurs van Bijzondere Uitgevers in het Amsterdamse Paradiso. Zo’n honderd specialistische uitgevers uit Nederland en België presenteren daar hun nieuwe boekaanbod en (boek-)kunst. Hier komt u vele bijzondere boekuitgaven en een breed spectrum aan boekkunst tegen.

U vindt Falstaff & Fakir meteen bij […]

Vandaag verschenen: Twintig verhalen van Hjalmar Söderberg

20 verhalen van Hjalmar Söderberg

Het is er! En helemaal zoals ik wilde dat het eruit zou zien: Twintig verhalen van Hjalmar Söderberg. In de vertaling van Henri Wijsbek en mijzelf. Digitaal gedrukt, maar uitgegeven door Falstaff & Fakir.

De voorbestelde exemplaren – een behoorlijke stapel – gaan vandaag al meteen op de post.

Het boek is gedrukt door […]

Twintig verhalen van Hjalmar Söderberg

Hjalmar Söderberg - Twintig verhalen

Op 10 nov. 2016 verschijnt bij Falstaff & Fakir:

Twintig verhalen door Hjalmar Söderberg

Vertaald uit het Zweeds door Henri Wijsbek en Bertie van der Meij.

 

 

Met dit boek wordt Söderbergs verhalenbundel Historietter uit 1898 voor het eerst in een complete Nederlandse vertaling uitgegeven. Söderbergs romans Dokter Glas en Het ernstige spel […]

Fado voor mijn zusters: de tekst

uitgeklapt: fado voor mijn zusters

Op de foto’s die ik tot dusver van mijn boekje Fado voor mijn zusters heb laten zien, was de tekst van het gedicht niet zo goed te lezen. Daarom plaats ik het gedicht hier nog even:

Fado voor mijn zusters

 

Arilda de liefste de zachtste donzig haviksjong onder mijn hand

Zhirra de slimste gedachten […]