Twee kraaien – linosnede + gedicht

Twee kraaien
Linosnede en gedicht door Bertie van der Meij
Twee kraaientwee kraaien


Uitgave t.g.v. Koppermaandag 2013. Koppermaandag is de eerste maandag na Driekoningen. In vroeger tijden was het een feestdag voor de gilden. Voor de drukkersgezellen was dit de dag waarop ze een speciale prent voor hun meesters drukten, als proeve van hun bekwaamheid. Na de tweede wereldoorlog is het gebruik door sommige drukkerijen weer opgepakt; zij maken een speciale Koppermaandag-uitgave.

 

Dubbele kaart van Oud-Hollands papier met scheprand. De titel staat op de voorkant van de kaart. De tekst is gezet uit de Egmont; de uitgave is gedrukt op een Chandler & Price degelpers uit 1911 in een oplage van 27 exemplaren, genummerd en gesigneerd.
UITVERKOCHT

 

 

 

*****