Poëziekaarten met gedichten van Augusta Peaux

Augusta Peaux Poëziekaarten Augusta Peaux Poëziekaarten Augusta Peaux Poëziekaarten

Poëziekaarten zijn kaarten met een gedicht en wat mij betreft graag ook met een illustratie. De eerste maanden van dit jaar heb ik o.m. gedichten van Augusta Peaux (1859-1944) gelezen. Augusta Peaux is tijdens haar leven vrij onbekend gebleven. Onbegrijpelijk, want als je haar poëzie van rond 1920 nu leest en de ouderwetsche spelling wegdenkt, is haar werk verrassend modern en origineel. Ik las ooit enkele gedichten van haar in de bekende poëziebloemlezingen van Gerrit Komrij. In 2014 is er een bundel verschenen met een keuze uit haar gedichten en een nawoord door Mario Molegraaf; die heb ik gekocht. De KB heeft haar complete dichtbundels ter inzage. Daarin vond ik onlangs nog heel wat meer gedichten van haar die me aanspraken. Augusta Peaux schreef poëzie met veel kleur, sfeertekening en klankenrijkdom.
Ik heb drie verschillende gedichten gedrukt in zachte kleuren, op ansichtkaartformaat. De tekst is gezet en gedrukt uit de Cochin. Het papier is 300 grams Gmund 100 % cotton. Bij elk van de gedichten heb ik een kleine illustratie gemaakt en gedrukt met fotopolymeerclichés. De oplage is klein: ca. 25 stuks van elk gedicht. Set van drie.

–> BESTELLEN?
 

*****