Boekkunstbeurs op 10 en 11 november 2018, Pieterskerk, Leiden

boekkunstbeurs 2018Dit jaar wordt de Boekkunstbeurs gehouden op 10 en 11 november. De website van de Stichting Drukwerk in de Marge (organisator, samen met de Stichting Handboekbinden) vermeldt:

“Op de Boekkunstbeurs is een ruim aanbod te zien van fraaie met de hand gebonden boeken, volgens traditionele technieken vervaardigd drukwerk, sublieme staaltjes van kalligrafie en allerlei kunstzinnige voortbrengselen in papier.
Margedrukkers tonen hun uitgaven, vaak gedrukt op oude persen met historisch materiaal. Die uitgaven variëren van plano’s met een enkel gedicht tot kunstenaarsboeken. De oplagen zijn klein en er wordt veel aandacht besteed aan het samenspel tussen letter, papier en vormgeving. Handboekbinders tonen allerlei voorbeelden van hun activiteiten.
Wie zelf al actief is, of zin heeft om het te worden, kan terecht bij de vele stands waar boekbindmaterialen, kalligrafiebenodigdheden en boeken over de verschillende technieken verkrijgbaar zijn. Verder zijn er papierhandelaren uit binnen- en buitenland. Ook boekdrukmaterialen (clichés, letter, lijnen, inkt, schoonmaakmiddelen…) worden te koop aangeboden.
Er zijn diverse demonstraties, o.a. papierscheppen, kalligrafie en letterhakken in hout.”

Ik heb dit jaar zelf geen tafel op deze beurs, maar ik ga er wel als bezoeker naartoe. Het is zo’n inspirerend evenement, er zijn zoveel prachtige producten en materialen te koop, en ik ontmoet er collega-boekkunstenaars. Dat wil ik niet missen.

Locatie: Pieterskerk, Leiden, ingang Pieterskerkhof 1a (noordzijde).