Verder met Hedi Kyle’s The Art of the Fold: flag books

Ik heb er al heel vaak foto’s van gezien op internet: van flag books (vlagboeken). Maar ik had nog nooit geprobeerd er zelf een te maken. Ik vond ze een beetje onrustig met al die flapjes die naar verschillende kanten wezen. Voor mij moet een boek doorgaans niet alleen vorm zijn maar ook inhoud hebben, en ik kon me niet zo snel voorstellen wat voor inhoud ik aan zo’n boek zou kunnen toevoegen zonder dat het heel rommelig zou worden. Toch ben ik nu ik zelf een paar vlagboeken heb gemaakt, er heel gelukkig mee. Natuurlijk, ze zijn nog leeg aan inhoud – het is nog oefenmateriaal. Maar hun vorm, die iets architecturaals heeft met zijn vele vlakken in verschillende hoeken, inspireert me nu wel degelijk. Daar ga ik nog wel eens wat mee doen.

The Art of the Fold: my Flag Book

Mijn versie van het vlagboek. (Hedi Kyle, The Art of the Fold – The Accordion – Flag book.)

The Accordion - Two-sided flag book

Mijn versie van het Tweezijdig vlagboek (The Accordion – Two sided flag book.)

The Accordion - Interlocking loops

Mijn versie van het In-elkaar-grijpende-lussenboek (The Accordion – Interlocking loops).

Het hoofdstuk “The Accordion” uit The Art of the Fold heb ik nu doorgewerkt; mijn eerder gemaakte modellen kun je in twee eerdere blogberichten (klik hier en hier) zien. Het volgende hoofdstuk heeft de spannende titel “Blizzards”. Binnenkort meer!