Beste bezoeker,

Deze website wordt niet meer bijgewerkt. U vindt mijn nieuwe website op www.bertievandermeij.nl

Koppermaandag 2019: Voorjaarsverwachting

Voorjaarsverwachting, Koppermaandag 2019

Voorkant van mijn Koppermaandag-uitgave 2019

 

Mijn Koppermaandag-uitgave voor dit jaar is een klein boekje getiteld Voorjaarsverwachting, met een vers van vier strofen erin. Het rijmpje gaat over het aloude thema van het zwangere meisje dat vergeefs op de komst van haar geliefde wacht. Oude ballades en smartlappen over dit onderwerp eindigen er vaak mee dat het in de steek gelaten meisje zich uit wanhoop verdrinkt. Maar dat gebeurt deze keer gelukkig niet!

Voorjaarsverwachting, Koppermaandag 2019, binnenwerk

Het boekje heeft een uitklapbare bladzijde binnenin.

Omslagillustratie en vers zijn allebei van mijn hand. Alles is gedrukt in boekdruk op mijn Korrex proefpers, de tekst is handgezet uit loden letters, het lettertype is Folio. Het omslag van zandkleurig Zaans bord sluit met een flapje. Het rijmpje is gedrukt op Keaycolor papier in een harmoniërende tint. Binding: cahiersteek. Formaat: ca. 11 cm x 11 cm. De oplage (30 ex.) is handgenummerd. Een deel hiervan is gereserveerd voor collega’s en relaties; de resterende boekjes zijn te koop à 8 euro. BESTELLEN?

Wat is Koppermaandag eigenlijk? informatie hierover vind je op deze website, van collega-drukker Dick Ronner.