Een privécursus papiervouwen

Eigenlijk volg ik een privécursus papiervouwen. Heel luxe, helemaal in mijn eentje, aan de hand van het boek Art of the Fold. De instructies in dit boek zijn werkelijk heel goed en duidelijk. Neem bijvoorbeeld het “crown book”, dat heb ik een paar jaar geleden ook al eens gevouwen, volgens aanwijzingen in een ander boek nl. Making Handmade Books door Alisa Golden; een heel leuk boek vol inspirerende boekkunst, maar met name de instructietekeningen erin vind ik niet bepaald duidelijk. Mijn kroonboek van destijds vond ik dan ook mislukt.

Hieronder de leukste vouwsels die ik heb gemaakt naar voorbeelden uit de hoofdstukken Blizzards en One-Sheet Books uit The Art of the Fold. Wat de blizzards betreft: ik vind het jammer dat de blizzard-boeken – althans de mijne – zo hardnekkig in stervorm open blijven staan, zelfs nadat ik ze een paar dagen dichtgevouwen onder gewicht heb gelegd. Ze in gesloten toestand opbergen lukt niet zonder er een omslag met sluiting of een aparte cassette voor te maken. Is natuurlijk ook wel weer een leuk karweitje.

Intussen ben ik toe aan de laatste twee hoofdstukken Albums en Enclosures. Zin in! Nu is dit alles natuurlijk slechts oefenen met papierconstructies. Ik hoop voor toekomstig werk gebruik te kunnen maken van de ideeën en ervaring die ik ermee opdoe.

blizzard box

crown book and card

wheels of fortune and diagonal pocket