Boekbinden: werk afgemaakt

De avondboekbinders in Utrecht hebben straks vakantie. Het boekbindwerk wat ik daar nog onderhanden had wilde ik voor de zomer afhebben.

Reliure Lyonnaise

Links mijn wat vereenvoudigde variant van de zgn Lyonese band, een technische opdracht die we onszelf dit voorjaar hadden gesteld. Het is een legger ingebonden in een soort portefeuille, de bindwijze dateert van de 15e-16e eeuw. Het boek kan mooi plat geopend liggen. Ik had mooi sierpapier om de binnenkant van mijn band mee te bekleden en een bijpassend lapje bruine zijde voor de sluiting.


miniatuurboekje

Dan heb ik een tweede versie gemaakt van Dichtbeelden door C.O. Jellema + 30 beeldend kunstenaars. Deze keer is het, al zeg ik het zelf, een keurig miniatuurboekje geworden.


Verder heb ik nog eens een paar schetsboekjes gekartonneerd en mooi gemaakt met Japans sierpapier. Hieronder kun je het prachtige kraanvogelmotief zien. Dit soort schetsboekjes kan ik ook op bestelling maken.

schetsboekjes met japans bandpapier

Formaat schetsboekje: 10 x 15 cm, liggend of staand.

 

*****