Door de bomen – linosnede + typografie

“Dodoor de bomenor de bomen het open landschap zien”
Linosnede met typografie, door Bertie van der Meij
Relief print, linocut, block print.

Papier: Somerset White Satin, 300 grs.
Afm.: beeld h 28 x b 18,5 cm, papier h 38 x b 28,5 cm. (Geschikt voor A-3 lijst met passepartout.)
Oplage 14 ex., genummerd en gesigneerd.

 

 

Heerlijk om te maken, deze linosnede. Er gaat altijd veel tijd zitten in het mengen van de kleuren, het experimenteren met het ontwerp en het instellen van de drukpers en het papier. Kortom, in het voorbereidende werk. Als dat eenmaal gedaan is, is het drukken zelf niet moeilijk, ook al gaat alles met de hand. Toch kan er bij het drukken weleens iets misgaan. Voortdurende concentratie is een vereiste! Zo moet je het papier niet per ongeluk ondersteboven in de pers zetten ;-).

 

*****