Nieuwe uitgave – Hjalmar Söderberg: De pentekening

hjSHjalmar Söderberg (1869-1941) is een van de bekendste Zweedse schrijvers van rond 1900. In ons land kent men hem vooral van enkele romans en van zijn toneelstuk Gertrud dat in Nederland nog regelmatig op het podium wordt gebracht. De romans Het ernstige spel en Dokter Glas zijn in mijn vertaling verschenen bij De Wereldbibliotheek in 2003 en 2004/2e dr. 2009.

Bij Falstaff & Fakir is nu een bundel korte verhalen van Söderberg in Nederlandse vertaling in voorbereiding – we zijn bezig met de vertaling. Update: inmiddels is de verhalenbundel verschenen. Titel: Twintig verhalen

Als voorproefje van deze verhalenbundel heeft Falstaff & Fakir een boekje gemaakt van Söderbergs verhaal De pentekening, gedrukt op mijn Chandler & Price degelpers.

omslag Hj. Söderberg De pentekening
Hjalmar Söderberg: De pentekening
Vertaald uit het Zweeds door Henri Wijsbek.
Vertaling van: Tuschritningen. – Uit: Historietter. (Stockholm, 1898)

Oplage van 65 exemplaren, genummerd.
8 ongenummerde pagina’s. Ingenaaid in omslag met flappen.
Tekst met de hand gezet.
–> BESTELLEN?