Letter: de Kristall Grotesk

In de maak: een klein nazomerboekje met een gedicht, waarin ik vorm en inhoud mooi bij elkaar wil laten passen.

De letter is de Kristall Grotesk, een heel klein partijtje oude loden letters, een bijvangst van een paar jaar geleden. Zo’n kleine hoeveelheid letter is maar heel beperkt bruikbaar. Dit gedichtje van 8 regels kon ik bijvoorbeeld niet eens in één keer zetten: niet genoeg k’s!

Kristall Grotesk

De Kristall Grotesk, gebruikt voor het woord ‘colofon’ in De dorstige minnaar door Maarten ‘t Hart. 2013.

De Kristall Grotesk heb ik eerder gebruikt voor mijn uitgave van De dorstige minnaar van Maarten ‘t Hart; Ik had gelukkig voldoende letters voor auteursnaam, titel en het woord “colofon”. De variant die ik heb is mooi mager. Ik vind het een leuke letter, met die lange ‘stokken’ en simpele ronde vormen.

De letter is tegenwoordig te koop als digitaal font. Op de website van het Museum voor Drukkunst in Leipzig vond ik bijgaande afbeelding van het font met diverse varianten: Kristall Grotesk

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren