Het ernstige spel, door Hjalmar Söderberg

Het ernstige spel

 

Deze week heb ik aan het omslag en de layout gewerkt van
Het ernstige spel, door Hjalmar Söderberg.

Het boek is een klassieke roman uit de Zweedse literatuur en een lievelingsboek van mij. Mijn vertaling (oorspronkelijk verschenen in 2003) was al jaren niet meer verkrijgbaar, maar komt nu in een nieuwe herziene uitgave uit bij mijn eigen uitgeverij Falstaff & Fakir.
Verschijningsdatum: eind september. 17 oktober.

Het omslagbeeld is ontleend aan een ets van de Zweedse kunstenaar Axel Fridell (1894-1935). Jaren geleden, toen ik deze ets voor het eerst zag, deed het portret me al denken aan de hoofdpersoon uit Söderbergs roman. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken over een omslagillustratie.

*Update 25/9: even een nieuw plaatje eropgezet, omdat ik de belettering van het omslag nog wat heb aangepast.
*Update 3/10: het boek verschijnt wat later dan gepland, nl op 17 oktober.

 

 

 

Bewaren