Academische Boekenclub 14 dec.: Saskia de Bodt over haar favoriete boek ‘Het ernstige spel’

Op 14 december 2017 organiseert de Academische Boekenclub met prof. dr. Saskia de Bodt een avond over de roman Het ernstige spel van Hjalmar Söderberg

Academische boekenclubBij de Academische BoekenClub (ABC) staat één boek centraal: het favoriete boek van een geesteswetenschapper is het uitgangspunt. De avond wordt geleid door Persis Bekkering, afgestudeerd Literatuurwetenschap aan de UvA en journalist. Samen met een geesteswetenschapper leidt zij een gepassioneerde avond over een boek. Tijdens de bijeenkomsten zal de ‘eigenaar’ van het boek een betoog houden, wordt over het boek gesproken en gediscussieerd en komen vragen van deelnemers aan bod.

Saskia de Bodt over Het ernstige spel:
“Hjalmar Söderberg (1869-1941) heeft geen groot oeuvre, maar wat hij schreef is virtuoos, subtiel van toon en woordgebruik. Het zijn teksten voor fijnproevers, geschreven door een perfectionist. Hoewel Söderberg eigenlijk nog met één been in de negentiende eeuw stond, is zijn werk fris en modern. Het ernstige spel is een roman over liefde en eerzucht. Het boek, dat oorspronkelijk in 1912 verscheen, speelt in het artistieke en journalistieke milieu in Stockholm, ruim honderd jaar geleden. Er zit een mooie tragiek in het verhaal, de toon is licht en vaak ironisch. Voor wie dat zien wil tenminste.”

Programma 14 december:
17:00 uur inloop
17.30 uur start Academische BoekenClub
18.45 uur einde programma, mogelijkheid om te blijven eten

Klik hier voor alle informatie over deze avond.
Iedereen is welkom maar aanmelden is verplicht.

Hjalmar Söderberg Het ernstige spelHet ernstige spel

 

Hjalmar Söderberg, Het ernstige spel (Den allvarsamma leken, 1912) , vertaald uit het Zweeds door Bertie van der Meij en onlangs opnieuw uitgegeven, is te bestellen via de website van Falstaff & Fakir.

 

 

 

De Academische BoekenClub is een samenwerking tussen de Illustere School en de Amsterdamse Academische Club.